Stress te lijf

stress te lijf

Stress te lijf is een combinatie van massage en ademhalingsoefeningen. Om te kijken of er resultaat is word je via een sensor aangesloten op een computer om de mate van hartcoherentie te bepalen. De hartcoherentie geeft een beeld van de mate van stress en ontspanning. Met behulp van een apparaat controle krijgen over je lichaam noemen we biofeedback.

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage geeft ontspanning en brengt het lichaam en geest tot rust. De spieren ontspannen en je wordt je bewust van je lichaam. Het brein richt zich op het lichaam en je gedachtenstroom over allerlei zaken verminderd. Lichaam en geest komen in evenwicht. Dit is een goede start om tot rust te komen en je beter te voelen. Een massage kan natuurlijk niet driemaal daags ingezet wordt om tot rust te komen in stressvolle situaties.
Om het effect van deze massage langer vol te houden en te versteken kun je ontspannende ademhalingsoefeningen doen.

Ademhalingsoefeningen en hartcoherentie

De ideale ademhaling bestaat uit 2 seconden inademen, 4 seconden uitademen en 2 seconden wachten.
Hierdoor adem je 7 – 8 x per minuut en dat is voldoende. Met name de lange uitademing geeft een ontspannend effect.
Tijdens het aanleren van de ideale ademhaling wordt je aangesloten op een computer waarop te zien is hoe je reageert op de ademhalingsoefeningen. Je kunt hierdoor zelf zien wat de mate van hartcoherentie is. Ook kun je zelf thuis de hartcoherentie meten met behulp van een speciaal apparaatje.

Voor wie en wanneer?

Mensen die moeilijk kunnen ontspannen, slecht slapen, nergens zin in hebben, altijd moe zijn, met tegenzin naar het werk gaan, veel last hebben van stress met daarbij een hoge bloeddruk, hartkloppingen en hyperventilatie, bij angst voor presentaties of podiumoptredens, negatieve gedachtenstroom / malen, concentratieproblemen, etc.

Wat kun je leren?

Door de ademhalingsoefeningen kun je beter omgaan met stress, kritiek en veeleisende klanten of collega’s. Ook gaat het ontspannen en loslaten makkelijker. Een bijkomend effect is dat door de vermindering van stress je meer energie en weerstand krijgt. Je bent meer in balans en kunt beter naar je lijf en hart luisteren. Zonder oefening geen resultaat! Je moet bereidt zijn om dagelijks een half uur te oefenen.

FAQ (veel gestelde vragen) Stress te lijf

V: Kan ik ook in de avonduren een afspraak maken? Wanneer ben je beschikbaar?
A: Ik ben beschikbaar op: maandagavond, dinsdagavond, woensdagavond en vrijdag overdag.

V: Moet ik iets meenemen, een handdoek of zo?
A: Je hoeft niets mee te nemen. Ik zorg voor handdoeken.

V: Mag ik de eerste keer iemand meenemen?
A: Ik begrijp dat het best ongemakkelijk kan zijn, vooral als je geen enkele ervaring heeft met massage. Je mag zeker iemand meenemen.

Netfysio Zwolle

Op de pagina Over Netfysio kun je meer informatie vinden.

Kosten, meer informatie en afspraak

Om de oefeningen goed aan te leren zijn ongeveer 6 – 8 sessie nodig. Een sessie duurt ongeveer 1 tot 1½ uur en kost €40,–. Hierbij is huur van het apparaat inbegrepen. Ook is het mogelijk om binnen bedrijven en organisaties deze manier van begeleiding toe te passen.
Met onderstaand formulier kun je vragen stellen over stress te lijf en ook een afspraak maken.

Door de coronacrisis is de praktijk voorlopig gesloten.